Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 1 mars 2019

5:an Vecka 9/10

Veckobrev från v.9 samt inför v.10


Så var då första veckan efter sportlovet avklarad och vi är igång på nytt. I SO har barnen fått ut instuderingspunkter till det kommande religionsprovet på torsdag den 7/3. Provet kommer att bli relativt stort så vi uppmuntrar till att även lägga ner lite tid hemma till att förbereda sig.
I svenska har vi fortsatt och fortsätter vi med olika texttyper. Just nu är det faktatexter som gäller och flera lektioner genomförs av vår duktiga lärarstuderande Sandra. Hon kommer även att genomföra lektioner med fokus på att skriva dikter.
Lasse kommer fortsättningsvis varje fredag att ge läxor som huvudsakligen kommer ha anknytning till svenskämnet. Till torsdag kommande vecka kommer läxan att handla om olika förstavelser t.ex. miss...nöjd.

Vi vill påminna om att lämna in blanketten om språkval i åk.6. Vi vill ha in dessa senast tisdag 5/3. De ska lämnas in även om det finns planer på att byta skola till hösten. Då skriver man det på blanketten.

I matte har vi repeterat moment från kapitel 4. Det behövdes mer tid än beräknat för detta så flera moment från checklistan kommer att flyttas till nästa vecka. Det kommer ett matteprov på tisdag vecka 11 och det kommer att vara på de moment som vi arbetat med i kapitel 3 och 4. Uppgifter om vad man ska träna på till provet kommer i hemstudieklassrummet under v 10. Vi kommer även att repetera moment från kapitlen under veckans lektioner.

I bild arbetar båda klasserna med ett skapandeprojekt där man ska designa en “Godisask” och planera utseende och smak på en godiset i asken samt göra tredimensionella prototyper. Detta projekt kommer vi att arbeta med under flera veckor. Det var jättekul att se vilka bra ideer och kreativiteten när det gäller att designa en egen godissort.

Kommande vecka kommer vi även genomföra Norrköpings enkätundersökning för årskurserna 2, 5 samt 9. Syftet är att få in synpunkter från elever, vårdnadshavare samt personal för att förbättra utbildningens kvalité. Vi genomför enkäten digitalt.

Idag fredag har eleverna i 5B fått med sig ett informationsblad hem.

Hälsningar

Lasse och Hanna

Läxor v 10

till tisdag: Arbetsblad “läxa 13”
till onsdag: 5B engelska glosor och text kap 15 “The musical”
till torsdag: 5A Svenska, papper om förstavelser.
Påminner återigen om religionsprovet på torsdag.