Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

söndag 3 februari 2019
v.6

Hej!

Jag vill börja med att be om ursäkt för ”strulet” med kallelsen till föräldramötet. Det var jag som missuppfattat och trodde att kallelsen låg på bloggen från rektorerna. Jag skickar hem anteckningarna från mötet med eleverna i morgon, måndag. (Tack Mats för hjälpen!)

Vi beslutade att ha ett nytt föräldramöte den 13/2 kl. 18.00 i klassrummet.

Den här veckan genomför vi Nationella prov i svenska på tisdag den 5/2 och på torsdag den 7/2. Det är två olika delprov, som håller på i ca 80 minuter var, vid varje tillfälle med ca 30 minuters rast mellan proven. Det vore bra om barnen fick med sig någon form av matsäck att äta på rasten mellan de olika delproven. Efter proven serveras skollunch. Om ni har några frågor kring de nationella proven är ni välkomna att höra av er.

Då vi genomför nationella prov den 5/2 då övriga på skolan, utom åk 6, har hemstudiedag, kommer åk 6 att ha hemstudiedag måndagen den 11/2. Uppgifter till hemstudiedagen kommer jag att lägga ut på Classroom.

I övrigt arbetar vi med:

Ma:                Vi kommer att arbeta med Ekvationer

Sv:                 Vi läser tyst och i grupp och arbetar med frågor kring texterna

So:                 Vi arbetar med Europas geografi

No:                Vi startar ett nytt arebtsområde ”Ämnen runt omkring oss”

Eng:               Vi arbetar med olika texter och frågor till texterna

Mvh
Pelle och Anna-Lena