Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 1 februari 2019

klass 3


Veckobrev v.5

Hej alla föräldrar i klass 3!

Här i klassen jobbar vi på. Min svenskagrupp (som har Zick Zack med mig) kommer att få läs läxa varje måndag som ska ha lästs till måndag veckan därpå. Vi har denna vecka jobbat med texten ”Författare och illustratör” som också är läsläxan till på måndag 4/2. Nästa veckas läs läxa är en berättande text som heter Klassrådsmötet, där vi kommer att jobba med 2 olika texter; rimmade dikter och protokoll. I svenskan har den gröna gruppen fått jobba med Tj-ljudet och K-ljudet.

Anns grupp i Zick Zack, har till på måndag 4/2 en skrivläxa om Rymden och ett övningsblad med synonymer, som de fick i måndags. Ingen ny läs läxa.  

I matematiken jobbar vi vidare med addition, subtraktion och deras samband i taltrianglar. Det ingår som mål att även kunna använda miniräknare. Eleverna har fått öva sig på att räkna tal med alla 4 räknesätten. De har jobbat på väldigt bra.

I ämnet NO har den vita gruppen denna vecka jobbat med källsortering och återvinning. Nästa vecka ska den gröna gruppen jobba med det.

I SO har vi jobbat vidare med de 4 årstiderna. Vi har lärt oss hur jorden rör sig runt solen och hur detta är kopplat till våra årstider. Med hjälp av årshjulet har vi också gått igenom månaderna igen och även veckorna och dagarna på året.

På torsdag denna vecka har ena gruppen av klassen varit i biblioteket och fått låna 2 böcker var, som de ska använda som bänkbok. På torsdag nästa vecka ska andra gruppen gå till biblioteket och låna 2 bänkböcker var.

Näst vecka ska båda grupperna åka skridskor på idrotten; på tisdag och torsdag.

På skolgården finns det nu en isbana. På lunchrasten får man åka skridskor, förutsatt att man har hjälm och kan ta på och ta av sig skridskorna själv. 

Vi önskar alla er en trevlig helg!

Med vänlig hälsning Ivana, Ann & EvaBritt