Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 8 februari 2019

Åk 5 Veckobrev v 6/7

Veckobrev från v.6 och inför v.7

Hej!

En vecka kvar till ett välbehövligt sportlov. Vi hoppas på ett riktigt vinterväder tills dess. I samband med detta vill vi påpeka mycket olämpliga aktiviteter på raster. Det knuffas, man tar varandras mössor eller kastar snö på varandra. mer än en gång har det slutat med att någon har börjat gråta. Rastvakter är alltid ute men de kan inte vara överallt så vi önskar att ni föräldrar diskuterar rasterna med era barn.

Vi hade planerat in en vinterfriluftsdag till kommande tisdag. Nu när väderprognosen har anmält töväder framöver så har vi varit tvungna att ställa in den. När/Om vintern kommer tillbaka så hoppas vi att vi kan genomföra den med kort varsel.

Kommande vecka kallar vi även en “vänskapsvecka”. Vi kommer till viss del genomföra lektioner med tanke på att främja just detta att vara en god kompis eller som vi pratar mycket om inom SO-arbetet “Att göra gott”
I svenska jobbar vi med skrivande samt tränar läsförståelse och i SO börjar vi närma oss slutet på religionsarbetet. Nu ligger Hinduismen och Buddhism i fokus. 
I matte arbetar vi med uppställningar med decimaltal i de fyra räknesätten, den här veckan har det handlat om subtraktion och multiplikation.
I No har vi arbetat med sinnen, smak och lukt.

Nu börjar många ha haft sitt utvecklingssamtal. I samband med detta har vi skrivit i elevernas IUP:er (Individuell utvecklingsplan). Varje enskild elev kan sedan se sin IUP och de mål vi bestämt tillsammans i det digitala klassrummet “Mitt utvecklingssamtal”

Hälsningar

Lasse och Hanna


Läxor v 6

till tisdag: Multipliktionstabellerna
till onsdag: 5B Glosor och text kap 13 “Mike´s Lucky day”
till torsdag: 5A


Engelska 5A
Veckoplanering från Agnes
Måndag:
träna på ord från kapitel 9: Malala –

1. glosor till torsdag - tillsammans
Workbook p. 33 Check the words – jobba först själv, jämför sedan med en kompis

2. Grammatik – verb – Past tense – genomgång tillsammans – uttal – d, t eller id?
Workbook p. 34-35 / 6 A-B-C


Onsdag:
Titta på videon – Malala´s Speech
               Repetera: Glosor till torsdag
                         Kahoot! - Past tense
Hitta verb i dåtid i texten och skriv i dokumentet – översätt orden till svenska (se Google dokument på Classroom)

Torsdag:
Glosförhör
Läsa och översätta texten tillsammans
Workbook  p. 32/1  – Match up – jobba först själv, jämför sedan med en kompis
Låtsas vara Malala för några minuter och träna på en kort del av hennes tal. Spela upp sedan ditt tal inför några kompisar.

Glosor: ord från texten Malala – kapitel 9 (finns på Classroom och i pappersform)!