Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 15 februari 2019

åk 5 veckobrev 7-9

Veckobrev från v.7 samt inför v.8-9


Så är då dagen äntligen här, den dag då både vi lärare och elever kan se fram emot en hel veckas ledighet. Passar på att önska alla elever och vuxna en riktigt trevlig kommande vecka.
Vi vill även inledningsvis välkomna vår lärarstuderande Sandra till våra båda klasser. Hon kommer att  finnas här fram t.o.m. v.14. Sandra har redan kastas in i hetluften och har under tre dagar arbetat med våra elever kring hur man skriver faktatexter. Mycket uppskattat av både barn och lärare.
Något viktigt som vi måste lyfta är användningen av parfymer/deodoranter här i skolan. Vi har elever men även vuxna som är allergiska mot starka dofter så vi vill uppmana er där hemma att ta upp att starka dofter inte är tillåtna i skolan. Detta gäller för alla som vistas i skolan.
När vi äter i lilla matsalen har eleverna fått fasta platser för att det ska bli bättre matro. Vi har även repeterat och påmint om  matsalsreglerna.
I våra checklistor kan man nu även se att arbete med Hinduismen är i gång. Efter sportlovet några lektioner om Buddhismen och sedan väntar ett prov om världsreligionerna. Barnen kommer i god tid få veta vad provet kommer att innehålla.
I matte har vi fortsatt med uppställningar med decimaltal, i veckan har det handlat mycket om kort division med minnessiffra och decimaltecken. Kort division kan vara lite klurigt att visa/hjälpa till med om man som vuxen lärt sig en annan metod i skolan, i elevernas “hemstudieklassrum” finns en länk till en genomgång (film) i kort division.
I biologi har vi sett en kort film och läst om kroppens största organ, huden.
I engelska har 5B en skrivläxa i Classoom 5B till tisdag efter lovet. Instruktioner finns i “klassrummet”, vi har också pratat om läxan på lektionen.

Hälsningar

Hanna och Lasse

Läxor v 9

till tisdag: Ingen matteläxa.
till onsdag: 5B Skrivuppgift kap 14. Uppgiften finns i Classroom 5B
till torsdag: 5A