Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 25 januari 2019

Veckobrev från v.4 och inför v.5

Ljuset börjar komma tillbaka och även snön har gjort sitt för välmåendet. Även barnen ser mycket gladare ut när det inte är mörkt hela tiden.

I SO och svenska har vi stenhård fokusering på religionsämnet. Barnen gör text och bildpresentationer i Google presentations och där presteras det verkligen. Fråga gärna barnen om de kan visa upp och berätta.

I matte har vi arbetat med avrundning av decimaltal och även grundläggande taluppfattning, som att markera decimaltal på en tallinje och att storleksordna decimaltal.

Vi har i fysik arbetat med ljud som en naturlig koppling till hörseln som vi arbetade
med förra veckan.

5B har ingen glosläxa till nästa vecka, utan en skrivuppgift, observera att den är utlagd i det Classroom som ligger i google “Engelska 5B”.
Här nedan även lite kort från Agnes om glosförhör i 5A
Jag kom överens med klassen om att vi ska ha glosförhör på torsdagar i stället för onsdagar, eftersom då har vi första lektion och det är lättare med fokus än på onsdagar när eleverna har engelska som sista lektion. Jag lägger alltid ut glosorna/läxan på Classroom och det står på tavlan i klassrummet också.

Eleverna har idag fått med sig minnesanteckningar till er föräldrar från förra veckans föräldramöte i form av ett igenklistrat brev.

Vi vill påminna er som inte bokat in utvecklingssamtal att boka via doodlelänk för respektive klass. Länkarna finns sist i veckobrevet.

Läxor v 5

till tisdag: matteläxa arbetsblad avrundning
till onsdag: 5B Skrivuppgift i Googles engelskaklassrum
till torsdag: 5A Engelska glosor se classroom
till fredag:


Länk för bokning av utvecklingssamtal 5A
https://doodle.com/poll/a9gehttf47t36zhx

Länk för bokning av utvecklingssamtal 5B
https://doodle.com/poll/vzeui8sgrcei9ib3