Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 11 januari 2019

Veckobrev för v.2 samt veckorna framöver

Veckobrev för v.2 samt veckorna framöver


Så var vi då igång igen. Kul att få träffa barnen igen och de verkar nöjda med ledigheten och är glada att vara tillbaka.
Vi börjar med information som gäller endast 5A och kvartsfinalen i “Vi i femman”.
Anmälningslappar har delats ut om vilka barn och ev.föräldrar som följer med till Linköping och Sveriges Radio. Viktigt att alla lämnar in så vi har koll på vilka som ska med. Vi har även betonat att det är frivilligt att följa med. Från skolan kommer vi att ordna ett enkelt mellanmål. Bussen avgår kl.14.00 från skolan och går tillbaka 18.30. Bussen kan även stanna till i Dagsberg på hemvägen.

I svenska och So-ämnen har vi nu startat upp ett nytt arbetsområde kring världsreligionerna. Vi betonar släktskaper mellan Kristendom, Judendom samt Islam och har börjat med ett arbete kring Abraham som, enligt, traditionen var de tre religionernas stamfader. I svenskan har vi skrivit texter med samma tema. Flera djupa diskussioner kring olika livsfrågor har det även blivit och fler blir det framöver.

I matte har vi arbetat med medelvärde, typvärde och median under veckan. I läxa till nästa vecka är det träning på gångertabellerna som gäller, den här gången är det alla tabeller. Ett papper att träna på hemma är utdelat.
I No har vi jobbat med fysik och ljus och bekantat oss med ord och begrepp som spektrum, reflektion och brytning. Vi har även gjort flera praktiska experiment framförallt runt begreppen spektrum och brytning.

Under v.5 kommer vi att starta med elevernas utvecklingssamtal. Några tider kommer att läggas ut till  den veckan men de flesta under v.6. En hemstudiedag är beslutad tisdag den 5/2. Här få barnen med sig hemuppgifter. De elever som av någon anledning måste vara i skolan gör sina uppgifter här. Det blir arbete i klassrummet men inte med ordinarie lärare. Vi kommer att gå ut med info och förfrågan under kommande vecka.

Vi passar även på att påminna om föräldramötet för femmornas föräldrar nu på onsdag kl 17.30 -18.15. Viktigt att så många som möjligt kan närvara.

Hälsningar

Lasse och Hanna

Läxor v 3

till tisdag: matteläxa gångertabellerna
till onsdag: 5B Glosor och text kap “Why I was late”
till torsdag:
till fredag: