Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

fredag 25 januari 2019

Klass 3


Hej alla föräldrar i klass 3!

Vi skulle vilja tacka för ett trevligt informationsmöte i tisdags eftermiddag.

Vi är nu inne på tredje skolveckan denna termin. Ivana lär känna klassen mer och mer och tycker att det känns bra. Vi ser alla fram emot denna vårtermin.

Vi har nu denna vecka börjat med den nya matteboken som heter 3B. Eleverna har varit förväntansfulla inför att börja jobba i den. Varje vecka kommer det nu att vara ett mattestopp som innebär att när man kommer till en viss sida så ska man inte jobba längre än till den sidan. Detta för att de gemensamma genomgångarna, som introducerar nya delar i boken, ska vara smidigare. Så att man inte räknar vidare i boken på egen hand, det får man göra efter de gemensamma genomgångarna. Denna vecka var mattestoppet tom. sidan 11.I svenskan håller vi den här veckan på med Argumenterande texter. Under veckan har vi jobbat med texten ” Den modiga purpursälen” som också är läs läxa till på måndag 28/1. Barnen har fått en samarbetsuppgift där de fått jobba med ord ur texten och skapa meningar av orden. Vi har också diskuterat vad texten handlar om.

Anns grupp i Zick Zack har en läs läxa ”Se upp för elefanterna” och en skriv läxa ”Mitt jobb” som är till måndag 28/1.

På veckans engelskalektion har vi fortsatt att lära oss om årstider och olika väderslag, som också är en del av temat som vi kommer att jobba med fram till sportlovet.

Under de två senaste veckorna har vi gjort ett ”stavningstest” med de båda grupperna med ett urval av ord. Syftet är att se vad vi mest behöver öva på när det gäller stavning.

I So har vi fortsatt med årstiden vinter och fått lära oss hur snöflingor bildas. Barnen tyckte att det var mycket intressant.

Vit grupp har NO/Teknik i skogen på onsdag v.5.

Vi har börjat läsa en högläsningsbok som heter Alva på klassresa. De har tidigare på högläsningen läst flera av Alva-böckerna som är populära i klassen.Vi önskar alla en trevlig helg!

Med vänliga hälsningar Evabritt, Ann & Ivana