Vikbolandsskolan ligger 2,5 mil öster om Norrköping, i Östra Husby, som är centralort på halvön Vikbolandet. Vikbolandsskolan är en F-9-skola inklusive fritidshem, med cirka 430 elever och är organiserad i fyra arbetslag.

söndag 20 maj 2018


Hej!
Vi närmar oss sommarlovet med stormsteg! Bara tre och en halv vecka kvar och mycket ska hinnas med!

Vi har fortfarande problem med att killarna inte duschar efter idrotten. Man smiter undan eller också har man glömt handduken. På torsdagar kan det väl vara OK, när alla åker hem efter idrotten och kan duscha hemma, men på måndagarna är det lektioner i klassrummet efter idrotten. Grabbarna börjar ju komma i den åldern då det inte är så trevligt att låta bli att duscha efter fysisk aktivitet.

Den här veckan jobbar vi med:

Ma: Vi fortsätter kapitel 6, ”Volym och vikt” och Ma-läxa till fredag är ”Romerska siffror”.

So: Vi ska försöka avsluta sista delen av stormaktstiden, där eleverna fått läsa och sammanfatta och ska redovisa muntligt med hjälp av stödord. Dom som vill får redovisa inför klassen eller en lite grupp. De som inte vill/kan redovisa så, får redovisa för Ann-Lena eller mig, i enrum.

No: Vi fortsätter med ”egen forskning”, där eleverna fått välja att forska kring något som dom vill veta mer om/är intresserade av. Forskningen ska redovisas skriftligt.

Eng: Vi jobbar vidare med grammatik och fortstätter arbetet med engelska verb och verbformer.

Sv: Vi jobbar med stavning och skiljetecken

Mvh
Pelle och Anna-Lena